
Regeringen vil med en ny strafreform skærpe straffen for grov vold og voldtægt, mens kapaciteten i landets fængsler øges markant frem mod 2036.
Sådan lyder det i regeringens bud på en ny strafreform, der torsdag præsenteres ved Vestre Fængsel i København.
Blandt initiativerne er at fordoble straffen for grov og særdeles grov vold.
- Det er en strafreform, som sikrer, at grov personfarlig kriminalitet bliver mødt hårdere og med mere mærkbare konsekvenser, end det gør i dag, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde.
Desuden skal der skabes mere end 2.000 nye fængselspladser frem mod 2036. Blandt andet foreslås det at etablere et nyt kvindefængsel i det vestlige Danmark.
Dansk Sygeplejeråd kalder på handlingsplan
I strafreformen fremgår det, at vold, chikane og trusler mod offentligt ansatte skal straffes hårdere.
Helt konkret skal straffen hæves med 50 pct. I dag spænder strafniveauet for vold, trusler og chikane mod personer i offentlig tjeneste mellem bøde og ca. fire måneders fængsel.
Med forslaget vil en person, der i dag ville blive idømt 60 dages fængsel for f.eks. vold mod personer i offentlig tjeneste, således kunne forvente en fængselsstraf på tre måneder.
Forkvinde for Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg er glad for, at vold og trusler mod bl.a. sygeplejersker nu bliver taget alvorligt.
- Hårdere straffe kan sende et klart signal, men det kan ikke stå alene, siger Dorthe Boe Danbjørg.
- Tryghed skabes ikke kun med paragraffer - den skal bygges op i hverdagen. Skal vi for alvor komme vold og trusler til livs, kræver det et langt stærkere fokus på forebyggelse. Det arbejde bliver desværre stadig overset i alt for høj grad, siger hun i en pressemeddelelse.
Hun forslår derfor, at der skal laves en national handlingsplan for et trygt arbejdsmiljø for sygeplejersker.
/ritzau/ SRS
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.