dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Nye rutiner undersøges og skal spare værdifuld arbejdstid
Læge Annette Nørregaard skal undersøge, hvordan daglige rutiner kan effektiveres og implementeres på hjertekirurgisk på Nyt Aalborg Øst.
Foto: Lene Pedersen, Region Nordjylland

Nyt universitetshospital Aalborg:
Nye rutiner undersøges og skal spare værdifuld arbejdstid

Med færre operationsstuer på det nye universitetshospital Aalbørg Øst skal de daglige rutiner kigges efter i sømmene og justeres.
18. APR 2021 8.55

NORDJYLLAND: Når det nye universitetshospital Aalborg Øst åbner om et par år bliver det med en mere effektive rutiner på operationsgangen. I hvert fald hvis det står til læge Annette Nørregaard, som står for et fellow-projekt. 

Her undersøger og udfodrer hun de kendte rutiner for at spare værdifuld arbejdstid og sikre, at kapaciteten udnyttes optimalt, oplyser Region Nordjylland. 

Der bliver færre stuer til hjertekirurgiske patienter på det nye hospital, og det stiller højere krav til arbejdsgangene, og det er bl.a. dem. lægen nu vil undersøge. Det vil også stille store krav til kulturændringer på hospitalet.

- Ændring af arbejdsdagen er udfordrende, hvis man har været vant til at kunne følge sin patient fra start til slut, og man så i højere grad skal overlevere patienten til kolleger, som tager over, siger Annette Nørregaard.

Fx forsøger hospitalet sig med at neddrosle antallet af personale, som følger med patienten efter operationen til intensivafdelingens opvågning, fra tre til to.

Kan forhåbentlig bruges på flere forløb

Annette Nørregaard har brugt en del tid på at kortlægge de daglige rutiner og evaluerer løbende på, om ændringer i rutinerne virker i praksis. 

- Det at gennemføre en operation er et teamarbejde, og kollegerne er gode til at komme med ideer til at optimere arbejdsgangene, så mit projekt kan forhåbentlig bidrage til, at vi er godt forberedt, når vi flytter ind på det ny universitetshospital. Jeg kigger kun på hjertekirurgiske operationsforløb, men viser det sig, at vi når brugbare resultater, er tanken, at det kan udbredes til andre operationsforløb, siger Annette Nørregaard.

Operationsfladen er et af de områder, som kommer til at opleve større ændringer ved udflytningen til det ny hospital, hvor der indrettes 32 operationsstuer. I det samlede regnskab bliver der syv færre stuer til rådighed.

Læs mere om projektet hos Region Nordjylland.

ibs