
MIDTJYLLAND: Kirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Randers er klar til at indføre en ny operationsmetode, som sigter på, at flere kommer til at overleve. Patienter med netop to typer kræftsygdomme i det tværgående stykke af tarmen har større risiko for tilbagefald end andre tarmkræftpatienter.
- Vi skal have overlevelsesraten op, siger ledende overlæge Lars Maagaard Andersen, Kirurgisk Afdeling. Derfor er vi blevet undervist af en tysk professor, som anvender en operationsmetode, som har givet ham verdens højeste overlevelsesrater.
Professor Werner Hohenberger har udviklet sin metode gennem flere år, og han har opnået en overlevelsesrate på 90 pct., mens den gennemsnitlige overlevelse i Danmark på kræft i det tværgående tarmstykke er 60 pct.
Den tyske professor har uddannet en række kirurger på tværs af Region Midtjylland, og den nye operationsmetode indføres nu i Randers for patienter langs østkysten og i Viborg for patienter i den vestlige del af regionen.
Regionshospitalet Randers forventer at skulle udføre ca. 40 operationer om året. Operationsteamet består af to kirurger fra Randers og en fra Aarhus Universitetshospital, nemlig overlæge Peter Nerstrøm, Randers, overlæge Thorbjørn Sommer, Randers, og overlæge Ken Ljungman, Aarhus.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.