SYDDANMARK: Patienter, der er smittet med MRSA, går frit rundt på Sygehus Sønderjylland. Til gengæld bliver patienter, der ikke er smittet med de med multi-resistente bakterier lagt i isolation. Det viser en undersøgelse fra sygehuset i Aabenraa, der har undersøgt den faktiske effekt af Sundhedsstyrelsens screeningsmetode for MRSA, fortæller DR Syd.
- Vi isolerer en masse patienter unødvendigt, som viser sig ikke at have MRSA, siger Christian Backer Mogensen, der er overlæge og forskningsleder på Sygehus Sønderjylland.
Forsøget er det første af sin slags. Det viste, at 97 pct. af de patienter, der ifølge screeningen skulle i isolation, slet ikke var smittet med MRSA.
- Samtidig fandt vi også ud af, at 91 pct. af alle dem, der havde MRSA, ikke blev isoleret. Så der gik rigtig mange rundt i afdelingen, som havde MRSA. De skulle have været isoleret, men blev det altså ikke.
Screeningsmetoden som Sundhedsstyrelsen har indført på landets sygehuse består som udgangspunkt af fire spørgsmål, der skal afklare om patienten er i risiko for at have MRSA. Men ved at benytte den metode fangede sygehuset i Aabenraa kun en femtedel af alle de patienter, der i sidste ende viste sig at være smittet.
Forsøget omfattede 1220 patienter, der først blev screenet for MRSA efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer, der består af en række spørgsmål. Samtidig blev patienterne - som del af forsøget - også podet og testet for MRSA.
Det var denne podning, der afslørede manglerne ved screeningen.
dc
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.