DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lyntest rykker direkte ud til plejehjem og børnehaver

Private testudbydere og det offentlige havde onsdag møde om at intensivere testindsatsen.

Inden for få dage vil der begynde at blive testet mere for coronavirus på blandt andet plejecentre og institutioner.

Det er forventningen hos Brian Rosenberg, adm. direktør i Carelink, der sammen med andre private udbydere af lyntest onsdag har været til møde med repræsentanter fra det offentlige.

Mødet handlede ifølge Brian Rosenberg om, hvordan de private udbydere kan skrue op for den mobile testindsats, så de i langt højere grad kan komme ud på eksempelvis institutioner og plejecentre og lave smitteopsporing på stedet.

Det var en ambition, som regeringen luftede på et pressemøde tirsdag, og som er faldet i god jord hos blandt andet Bupl, der er fagforbund for pædagogerne.

Selvom planen for den intensiverede testindsats ikke er helt på plads endnu, så regner Brian Rosenberg ikke med, at der går længe, før den sættes i gang.

- Der er ikke noget i den her coronaindsats, der går langsomt. Så jeg har en klar forventning om, at det her sætter vi i gang inden for de næste par dage, siger Brian Rosenberg.

Foruden Carelink er det Falck, SOS International og Copenhagen Medical, som har en aftale med staten om at foretage gratis lyntest.

Ritzau