Tandpiner, smuldrende tænder og knuste proteser. Det er den smertefulde virkelighed for mange hundrede kræftpatienter efter kemo- og strålebehandling, Kræftens Bekæmpelse har modtaget stribevis af henvendelser fra kræftpatienter, som ikke kan få hjælp til invaliderende smerter og kostbare tandlægeregninger. Det skriver metroXpress.
- Selv om det er veldokumenteret, at behandlingerne kan give disse ofte livsvarige problemer, får alt for mange afslag på hjælp, forklarer jurist i Kræftens Bekæmpelse, Natasja E. Balslev, som derfor nu beder sundhedsminister Nick Hækkerup (S) om lovændring og hurtig hjælp.
Kræftpatienter, som har fået ødelagt tænderne af behandlinger, har ellers mulighed for at få økonomisk tilskud fra regionerne. Men løfterne gælder ikke. For patienterne skal ifølge Tandlægeforeningen selv bevise, at tænderne er ødelagt af behandlingen og ikke af dårlig tandhygiejne.
- Det er et helt absurd bureaukrati over for meget syge mennesker. Og det er direkte vanvittigt, at de skal igennem ansøgningsprocedurer, der tager op til halve år, for at få hjælp til deres frygtelige situation som for eksempel sult og smerter, siger Freddie Sloth-Lisbjerg, formand for Tandlægeforeningen.
pv
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.