Flere af hospitalerne i Region Hovedstaden har Det Økologiske Spisemærke, der er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som kan opnå et mærke, hvis minimum 30 pct. af de indkøbte mad- og drikkevarer er økologiske. Bliver du derimod indlagt på Sygehus Sønderjylland kan du forvente, at omkring 5-10 pct. af maden er økologisk. Det skriver DR Syd
Anderledes ser det ud i en redegørelse fra Region Syddanmark, hvor det fremgår, at kun Odense Universitetshospital (OUH) har valgt at have fokus på indkøb af økologiske varer. Her er 40 pct. af de indkøbte råvarer økologiske.
Køkkenchef på Sygehus Sønderjylland, Lis Sjørup, mener ikke, at det kan lade sig gøre at lægge flere økologiske varer i kurven, når de handler ind til patienterne i Sønderjylland. Hun fortæller, at man på hospitalet har prioriteret at give patienterne flere valgmuligheder, og at det kan være svært at skaffe økologiske varer.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.