Flere og flere praktiserende læger nærmer sig pensionsalderen, og det lægger særligt et pres på yderkommunerne, hvor det er svært at afsætte tomme lægepraksisser, skriver Momentum efter en analyse på baggrund af et dataudtræk fra Danske Regioner. Analysen viser, at næsten en tredjedel af de praktiserende læger pr. 1. juni 2015 var over 60 år. Det er en eksplosiv stigning siden 2001, hvor kun hver 10. praktiserende læge var over 60 år.
I 25 kommuner er mere end 40 pct. af de praktiserende læger over 60 år, og i flere af de kommuner, hvor der er mange ældre læger, er der også mange patienter pr. læge. Derfor er der udsigt til store problemer, når lægerne går på pension om få år, mener Lars Engberg, formand for Danske Patienter:
- Døgnet har kun 24 timer, så når en læge tager mange flere end de 1.600 patienter, der er normen, så betyder det, at de får kortere tid til hver patient. Lægen får umanerlig travlt, og risikoen for, at kvaliteten falder, er stor. Og den stigende alder betyder, at man kan forudse, at problemet bliver endnu større.
Læs hele historien på Momentum
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.