Siden Akuttelefonen 1813 blev indført i Region Hovedstaden i 2013, er der sket et markant fald på 84 pct. i antallet af vagtlæge-besøg hos patienter. Det viser en ny kortlægning fra VIVE - Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, som sammenligner Akuttelefonen 1813 og vagtlægeordningerne i landets fire andre regioner. Det skriver Avisen.dk.
Nærmere bestemt er man i hovedstaden gået fra 45 vagtlæge-besøg i 2013 pr. 1.000 borgere til kun 7 pr. 1.000 borgere i 2016. Sammenligner man antallet af sygebesøg i Region Hovedstaden med de andre regioner, er forskellen i vagtlægebesøg tydelig.
Ifølge den nye kortlægning er sygebesøgene i de øvrige regioner faldet med mellem 4 og 25 pct. i den periode fra 2009 til 2016, som man har målt på. I samme tidsrum har Region Hovedstaden et fald på 88 pct., hvoraf de 84 pct. altså er fra perioden, efter at Akuttelefonen 1813 blev indført i Københavns-området i 2013.
Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden, afviser en nærmere undersøgelse af Akuttelefonen 1813, hvilket interesseforeningen Danske Patienter efterlyser.
- Jeg er ikke enig i, at der mangler en kulegravning af 1813. Vi foretager en løbende kvalitetssikring, hvor vi systematisk følger op på alvorlige, utilsigtede hændelser. Det gjorde vi også efter de ulykkelige meningitis-dødsfald, hvor vi gennemgik områder på baggrund af sagerne i samarbejde med blandt andre de pårørende og eksperter udefra, siger Sophie Hæstorp Andersen.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.