
HOVEDSTADEN: Et større samarbejde mellem Blodbanken, hospitaler og læger betyder, at akutlægebiler i Region Hovedstaden fra 1. maj kan give blod direkte på skadestedet, oplyser regionen.
- Det kommer til at forbedre patienternes tidlige overlevelse og øge effekten af den videre behandling, når patienten ankommer til hospitalet, siger overlæge Jakob Stensballe, der er traumeleder på Rigshospitalet.
Det blodplasma der medbringes, er frysetørret, hvorved alt vand er trukket ud, så væsken kan gendannes ved at tilføre nyt vand. Når der kan tages blod med ud på stedet, så kan patienter med alvorlige blødninger i langt højere grad behandles effektivt.
- Som akutlæge kan jeg kun glæde mig over, at vi med dette tiltag nu har fået endnu et skarpt skyts i kampen for at redde liv på vejene. Der er ingen tvivl om, at frysetørret plasma er kommet for at blive, som et stærkt supplement til de mange avancerede behandlinger, der i forvejen kan tilbydes allerede på skadestedet, siger overlæge Henrik Alstrøm fra Akutberedskabet.
Lægeambulancerne har allerede haft små blodbanker installeret, men med frysetørring er der nu plads til at have det samme i akutlægebilerne. Region Hovedstaden har seks akutlægebiler.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.