Når der bliver lavet mad på hospitaler, plejehjem og i kantiner, ender alt for meget mad med at blive kasseret. Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet svarer madspildet til, at 700 indkøbsvogne fyldt med mad hvert år ryger direkte i skraldespanden. Det svarer til mere 30.000 ton mad. Derfor vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu hjælpe storkøkkener med at mindske madspildet med et nyt initiativ.
- Det er skidt for både miljøet og bundlinjen, og det fortæller mig, at der er et behov for nye løsninger til at undgå madspild, udtaler Eva Kjer Hansen.
Virksomheder vil fremover kunne få besøg af en konsulent, en såkaldt madspildsjæger, som skal hjælpe med at finde løsninger, så spildet begrænses mest muligt. Det er danske institutioner, som smider mest mad i skraldespanden. Her går 21.000 ton mad til spilde hver eneste år, mens kantiner og catering hvert år smider 10.000 ton mad ud.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.