DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sjælland:
Forsøgsordning skal give flere fodterapeuter

KORT NYT1. MAR 2021 8.27

SJÆLLAND: I dag starter en forsøgsordning for fodterapeuter i Region Sjælland. Forsøgsordningen skal gøre det lettere for nye fodterapeuter, der ønsker at slå sig ned i regionen at søge om ydernummer i udvalgte områder og ansætte medhjælpere. Målet er at få flere fodterapeuter til regionen og dermed gøre det lettere for borgerne at få fodterapeutisk behandling på fodterapeutklinikker og i eget hjem.

- Vi vil gerne have flere fodterapeuter til regionen. Især de steder, hvor der er langt mellem klinikkerne. Det er især vigtigt for de af vores borgere, der har diabetes og derfor er afhængige af let adgang til fodterapi. Derfor gør vi det nu mere attraktivt for fodterapeuter at slå sig ned de steder, hvor der ikke er så mange. På sigt skal det gerne fremtidssikre, at de borgere, der er meget afhængig af fodterapeutisk behandling, faktisk også har adgang til dem, fortæller Anders Koefoed (V), regionrådsmedlem i Region Sjælland og formand for Samarbejdsudvalget for Fodterapi.

Samtidig skal det blive mere attraktivt for eksisterende fodterapeutklinikker at udvide. Eksempelvis kan hver klinik indgå aftale om at ansætte op til seks behandlende medhjælpere, uden at det medfører loft over omsætningen. Forsøgsordningen i Region Sjælland kører foreløbigt frem til 2023.

eo