dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Første to idrætsanlæg i Hillerød er nikotinfri

KORT NYT24. MAJ 2023 7.25

HILLERØD: Når børn og unge tager til idræt i Hillerød Kommune, skal det være slut med at blive mødt af tændte cigaretter, dampende e-cigaretter, snus og nikotinposer under læben. Foreløbig to idrætsanlæg har arbejdet med at blive røg- og snusfrie – Brødeskov Idrætsanlæg og Hillerød Stadion, oplyser kommunen.

DGI Nordsjælland og Hillerød Kommune har i tæt samarbejde med de lokale foreninger skabt et idrætsmiljø, hvor der henstilles til, at forældre, trænere og andre voksne, der har relationer til foreningernes aktiviteter, ikke ryger på idrætsanlægget og på sidelinjerne til fordel for børn og unges sundhed. Samt at appellere til egne og besøgende udøvere om ikke at bruge snus eller andre nikotinprodukter på idrætsanlægget eller i omklædningsrummene.

I indsatsen, der er støttet kommunens midler til forebyggelse og sundhedsfremme, er der ikke tale om et rygeforbud, men derimod venlige henstillinger via blandt andet skilte, som beder brugere og besøgene på idrætsanlæggene om at tage hensyn til børn og unge. Og begge foreninger har lavet en udførlig tobakspolitik, som er blevet sendt til alle klubbens medlemmer og er at finde på foreningernes hjemmesider.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.