dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Ekspert efter bostedslukning: Kommuner og socialtilsyn har for ringe samarbejde

KORT NYT5. JUL 2024 11.45

HVIDOVRE/GRIBSKOV: Mere end et år før en beboer på det nu lukkede bosted Habitushuset døde 1. juni som følge af ætsningsskader, overvejede socialtilsynet indgreb: "Første gang, socialtilsynet var i overvejelser omkring sanktioner over for tilbuddet var i marts 2023", skriver tilsynet selv i en redegørelse ifølge TV2 Kosmopol. Det ryster lektor i socialret Eva Naur: 

- Jeg er rystet over, at tilsynet først her i 2024 for alvor skrider til handling. Redegørelsen viser jo, at der har været alvorlige problemer længe, siger hun til kanalen. Især den høje personalegennemstrømnings negative påvirkning af beboerne bliver registreret ved socialtilsynets kontrolbesøg.

- Hvorfor giver tilsynet ikke besked direkte til kommunen, når de konstaterer opmærksomhedspunkter? En forudsætning for borgeres sikkerhed på bosteder er, at der er direkte kommunikation til kommunerne, og at kommunerne også handler på det. Det bekymrer mig dybt, at det ikke sker, siger Eva Naur. Socialtilsynet skrev først en bekymringshenvendelse til kommuner med beboere på stedet den 28. maj i år.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.