DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Syddansk Datastøttecenter for Personlig Medicin’ oprettes i foråret 2021 og får adresse på Odense Universitetshospital. Det er et af i alt fire datastøttecentre, der oprettes i Danmark.
Foto: Kent Rasmussen, Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Datacenter skal give bedre personlig medicin

De syddanske sygehuse skal i fremtiden kunne tilbyde alle patienter en behandling, der er skræddersyet til den enkelte patient med et nyt datacenter.
18. DEC 2020 14.56

SYDDANMARK: Syddanmark vil være hurtigere til at tilpasse behandlingen den enkelte patient og sikre udbredelsen af personlig medicin. Derfor har regionens sundhedsudvalg godkendt et forslag til at oprette "Syddansk datastøttecenter for persinlig medicin", der nu skal godkendes i regionsrådet.

Ifølge regionen går der i snit 17 år, fra der ligger ny veldokumenteret viden på sundhedsområdet, til det bliver taget i brug i sundhedsvæsnet. På den anden side går det hurtigere og hurtigere at tilpasse personlig medicin den enkelte patient, og det er altså den vej, Syddanmark vil med ned ad. 
 
- Alle relevante patienter i Region Syddanmark skal i fremtiden have mulighed for at modtage behandling, der er skræddersyet direkte til dem. Det vil både styrke og udvikle kvaliteten i den behandling, vi kan tilbyde syddanskerne, og på sigt vil det også hjælpe os i kampen mod nogle af de sygdomme, vi endnu ikke har knækket koden til, siger Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget.

Det nye center vil bl.a. have speciallæger i genetik, som tager ud på regionens sygehuse for at rådgive og indgå i konkrete behandlingsforløb.  
 
Der er fast afsat fem mio. kr. årligt fra 2020. Derudover er der i 2020 afsat en pulje på ti mio. kr. over to år til udvikling og forskning i personlig medicin. Midlerne til det nye center kommer fra regionens budgetaftale 2020. 

ibs