En paramediciner og en sygeplejerske, der dengang var ansat i Region Hovedstadens akutberedskab, har fået bøder på 5.000 kr. for hver at have gjort sig skyldig i 'grov forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens udførelse' ved ikke at sende hjælp, da der fem-seks gange blev ringet til alarmnummeret 112.
Det har Københavns Politi afgjort efter at have forelagt sagen for Styrelsen for Patientsikkerhed og Statsadvokaten i København, skriver Politiken tirsdag.
Sagen handler om en dansk-grønlandsk mand på 32 år, der udåndede på metrotorvet Amagerbro i København, efter at en håndfuld personer forgæves i mindst tre kvarter havde ringet efter hjælp fra politi og akutberedskab til den dybt bevidstløse og stærkt berusede mand. Ingen af opkaldene udløste ambulancehjælp.
Vicedirektør i Region Hovedstadens akutberedskab Birgitte Rav Degenkolv modtog i går Politikens oplysninger om straffene til de to ansatte med nogen overraskelse. Regionen havde ikke fået nogen officiel besked om afgørelserne.
- Men det er klart, at det vil give dønninger hos personalet, at man kan risikere den slags straf i sit arbejde. Derfor vil vi også orientere de ansatte så hurtigt som muligt, forklarede hun til Politiken.
Lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet Kent Kristensen siger, at bødeafgørelser af den art er sjældne, og at de viser, at myndighederne vurderer forseelserne som meget grove.
- De fleste sager afgøres administrativt med kritik i Disciplinærnævnet, og kun få kommer til anklagemyndigheden og politiet, forklarer Kent Kristensen til Politiken.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.