AALBORG: Mange patienter får for lidt at spise, når de er indlagt, fordi de har svært ved at finde appetitten på sygehuset. Det har man nu besluttet at gøre noget ved på Aalborg Universitethospital, hvor man aktivt har spurgt patienterne, hvad de gerne vil have serveret, skriver DR Nordjylland.
Marie Nerup Mortensen, der er en del af forskningsenheden Kulinarium, beskriver, hvordan patienterne fortæler, hvad de kan lide, og hospitalets storkøkken forsøger at lave retten, så den både giver patienterne spiselysten tilbage og giver dem de proteiner, kulhydrater og kostfibre, som kroppen har brug for. Projektet har i første omgang været koncentreret om morgenmaden, og det har givet gode resultater.
- Da vi lavede førmålingen var der et meget sparsomt indtag af energi og protein hos de kirurgiske og medicinske patienter, men eftermålingen viste, at hovedparten af de patienter, der medvirkede fik den mængde energi og protein, som man anbefaler, Marie Nerup Mortensen. Hospitalet arbejder nu på at få ideen bredt ud til samtlige sengeafsnit og alle måltider.
mfa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.