DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

370 nye coronasmittede i Danmark - færre nyindlagte

Danmark har nu rundet fire millioner test for coronavirus. Samlet antal indlagte denne uge ligger stabilt.
3. OKT 2020 14.32
TEMA: Corona

Der er siden fredag registreret 370 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Tallene skal dog ses i lyset af en fejl på testtallene fra fredag til lørdag, skriver SSI i en note. Det skyldes, at der har været problemer i nogle testområder.

Problemerne har betydet, at der kan være udsving i det samlede antal test og dermed også i antallet af positive smittetilfælde.

41.167 testsvar er registreret siden fredag. I alt er der foretaget over fire millioner test for coronavirus, siden virusset kom til Danmark. Knap 2,5 million mennesker er blevet testet.

To nye dødsfald

Der er fra fredag til lørdag 14 nye indlæggelser med corona, mens det samlede antal indlæggelser falder med én til 105. Forskellen på de to tal skyldes, at der løbende er nogle, som bliver udskrevet og indlagt.

Antallet af indlagte har hele ugen ligget omkring 100 personer, hvilket er en del lavere end i marts, hvor der på et tidspunkt blev rapporteret i alt 533 indlagte.

Der er to nye dødsfald, så i alt er 654 personer er nu døde med coronavirus.

Smitten har den seneste tid bredt sig i kommuner omkring hovedstaden, herunder særligt på den københavnske vestegn. Særligt blandt unge under 30 år har smitten været udbredt.

Ritzau