DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vi ånder ikke lettet op, vi holder bare vejret
Jørn Pedersen venter bare på, hvornår turen kommer til Kolding.
Foto: Venstre

"Vi ånder ikke lettet op, vi holder bare vejret"

Torsdag middag forlød det, at Trekantområdet skulle lukke ned. Men Kolding slap - foreløbig.

KOLDING: Torsdag middag forlød det fra blandt andre Ritzau, at kommunerne i Trekantområdet var blandt dem, der ville blive omfattet af skærpede coronarestriktioner.

Derfor gik man i gang med at forberede sig på en ny situation i Kolding, blandt andet blev der indkaldt til ekstraordinært møde i krisestaben.

Men da pressemødet gik i gang kl. 13.30, var det kun Vejle, Fredericia og Middelfart fra området, der var omfattet.

Ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) jubler kommunen dog ikke ligefrem over at være gået fri.

- Vi ånder ikke lettet op, vi holder bare vejret og spørger os selv, hvornår vi så kommer på, siger han til DK Nyt og kalder det sandsynligt, at restriktionerne også rammer Kolding på et tidspunkt.

- Vi afventer, for lige nu har vi bare ondt af de kommuner og borgere og erhvervsliv, der lukker ned omkring os. Så må vi se, hvordan tingene udvikler sig. Men hvorfor skulle vores smittetal ikke også nå op på det niveau på et tidspunkt, spørger han.

De seneste dage har flere nabokommuner til de 38, der var omfattet i første omgang, oplevet øget interesse for blandt andet restauranter og fitnesscentre. Jørn Pedersen frygter dog ikke, at det nu strømmer til fra nedlukkede nabokommuner.

- Jeg tror og håber, at alle har det samfundssind, der skal til at sikre, at vi ikke ender i en total nedlukning over det hele, siger han.