dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Vejen vil nedbringe sygefravær med faglige koordinatorer

VEJEN: Med to mio. kr. afsat i 2023 vil Vejen Kommune skabe stillinger som faglige koordinatorer i ældreplejen for at lette sosuer og dermed få sænket sygefraværet blandt dem, skriver JyskeVestkysten.

Med et sygefravær på 6,67 pct. er fraværet over de fem pct., der er kommunens mål, og nye faglige koordinatorer skal tage noget af presset på især nyansatte sosu'er, siger chef for Ældre og Rehabilitering Kirsten Dyrholm om den nye "onboarding", hvor nye ansatte skal ordentligt ombord i jobbet.

- Mange af dem er ufaglærte eller helt nye i job, og det er ikke sikkert, at de får en ordentlig oplæring, før de kommer ud blandt de ældre. Og det kan give dem en følelse af ikke at slå til. Og det hjælper ikke på deres sygefravær. Det er ikke noget, vi kan vende ryggen til. Det er noget, vi skal arbejde mod. Og det gør vi også, siger hun til avisen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.