dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Vallensbæk ansætter trivselsguide til folkeskolerne
Skolebørnene i Vallensbæk Kommune skal trives, så nu skal der ansættes en trivselsguide, der kan besøge folkeskolerne. (Arkivfoto).
Foto: Vallensbæk Kommune

Vallensbæk ansætter trivselsguide til folkeskolerne

Trivselsguiden skal fra næste år fysisk ud på kommunens skoler og være en ekstra støtteperson for børn med problemer.

VALLENSBÆK: I forbindelse med budgetforliget frem til 2027 har Vallensbæk Kommune afsat midler til ansættelse af en ny trivselsguide til folkeskolerne, og kommunen håber at ansætte den nye guide i første kvartal 2024, oplyser kommunen.

Trivselsguiden vil være fysisk til stede på skolerne, så børnene kan opsøge guiden, der er tænkt som en ekstra støtteperson og en neutral voksen, som børnene og de unge kan gå til med både sociale konflikter, personlige kriser eller faglige problemer.

- Vi skal blive bedre til at skelne mellem bekymringer, der hører ungdommen til, og reel mistrivsel, og vi skal målrette hjælpen til dem, der virkelig har det svært. Det kan en trivselsguide hjælpe os til, siger borgmester Henrik Rasmussen (K).

Formålet med trivselsguiden er overordnet at skabe et miljø, hvor børn og unge trives og udvikler sig optimalt, og kommunen har en ambition om at være blandt den bedste fjerdedel i landet, hvad trivsel angår.

- Ansættelsen af en trivselsguide markerer et vigtigt skridt for vores bestræbelser på at prioritere børn og unges trivsel. Det er et tydeligt signal om vores engagement i at skabe et trygt og støttende miljø for alle børn og unge i lokalsamfundet, siger Henrik Rasmussen.

Der er afsat midler til et årsværk over tre år til denne nye trivselsguide, og indsatsen kommer til at strække sig til og med budgetåret 2026.

Børne- og Undervisningsministeriet har samlet nøgletal for de kommunale skoler, og her fremgår det, at Vallensbæk i skoleåret 2022/2023, når det gælder trivsel, var placeret som kommune nummer 33 ud af landets 98 kommuner. I Vallensbæk er der 88,2 elever med højest trivsel - mens landsgennemsnittet er på 87,5. Se de centrale nøgletal på kommuneniveau her.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.