DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Unge mænd giver ikke Syddanmark svar

KORT NYT19. APR 2021 11.48

SYDDANMARK: I februar sendte regionerne spørgeskemaet "Hvordan har du det?" ud til et repræsentativt udsnit af 300.000 danskere. I Region Syddanmark sendes der i disse dage en fjerde og sidste påmindelse ud, til dem der ikke har svaret endnu. Det gør sig især gældende for de unge mænd mellem 16 og 44 år, hvor kun 34 pct. har besvaret spørgeskemaet indtil videre. Det er noget, der bekymrer regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Det er utroligt vigtigt, at vi får svar fra alle aldersgrupper og fra begge køn, hvis vi skal danne os et bredt billede af, hvordan det står til med den fysiske og mentale sundhed. Så hvis mødre, kærester og koner vil hjælpe os med at skubbe lidt til mændene, vil vi være meget taknemmelige, siger Stephanie Lose med henvisning til, at besvarelserne skal bruges til at forbedre danskernes sundhed.

Indtil videre har 56 pct. af de adspurgte syddanskere svaret på spørgeskemaet. Mens de unge mænd ligger lavt, så er det mænd over 65 år, der har den højeste svarprocent, 73 pct. Men man håber, at de andre grupper med den fjerde påmindelse kan være med til at bringe den samlede svarprocent op. Sidst da undersøgelsen blev foretaget i 2017, endte svarandelen samlet på 68 pct.

mh