dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Ulige arealfordeling kan udsætte byggeriet af Nyt OUH

En skævvridning i arealfordelingen presser hospitalsøkonomi og kan betyde, at tidsplanen udskydes for tredje gang
19. MAJ 2014 15.20

ODENSE: En ulighed i arealfordelingen på det kommende Odense Universitetshospital (Nyt OUH) kan komme til at rykke tidsplanen for, hvornår hospitalet står færdigt. Det fortæller sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær.

Hans bud er, at hospitalet først står færdigt mellem 2018-2022 i stedet for 2018-2021, som planen er i dag. Dermed bliver tidsplanen for, hvornår det nye supersygehus står færdigt, rykket for tredje gang.

På mandag skulle et såkaldt dispositionsforslag efter planen fremlægges på et fællesmøde for regionens innovations- samt psykiatri- og socialudvalg. Forslaget kortlægger bl.a. fordelingen af rum, men det nuværende forslag ser ud til at forskyde den ønskede fordeling. Ifølge statens krav skal halvdelen af hospitalets bruttoareal bruges til kliniske forhold, herunder bl.a. operationsstuer, men det overholder forslaget altså ikke.

- Vi må konstatere, at det ud fra disponeringsforslaget, som ligger lige nu, ikke er lykkedes for vores partner at lave sygehuset på noget nær det nettoareal (til kliniske forhold, red.), der er krav om. Og det giver et problem, fortæller Jens Elkjær og oplyser, at fællesmødet i Region Syddanmark er udsat til efter sommerferien.

En ommer
I øjeblikket er projektorganisationen Nyt OUH som bygherrer og totalrådgiveren Medic OUH I/S i tæt dialog om sagen. Det bliver dog selve arealfordelingen og ikke økonomien, der bliver justeret på, fastslår Jens Elkjær.

- Som forslaget ser ud nu, har vi al mulig grund til at forvente, at det bliver dyrere end forventet, når vi skal tage priser hjem på byggeriet. Og det kan vi ikke risikere på forhånd. For meddelelsen er helt klart, at økonomien bliver der ikke ændret på, siger han.

I stedet skal Medic OUH I/S nu komme med en ny plan, hvor de arealer, som i dag er tænkt til bl.a. gange, teknikrum, depoter mm., bliver reduceret. Og det bliver uden ekstra betaling, fastslår regionens sundhedsdirektør.

- Vi skal ind og se på, om det her hus kan komprimeres, så det, som groft sagt er spildarealer i forhold til selve undersøgelses- og behandlingsområder, bliver minimeret. Det skal fremgå i et nyt dispositionsforslag, men det er ikke noget, vi betaler for. Det er ud fra motivationen om, at det skal være rigtigt første gang, siger Jens Elkjær.

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra på Medic OUH I/S.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/ulige-arealfordeling-kan-udsaette-byggeriet-af-nyt-ouh

GDPR