DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Peter Rahbæk Juel (S) på pressemødet i Sundhedsministeriet mandag.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Tusinder af kommunalt ansatte må igen arbejde hjemmefra

Den står igen på hjemmearbejde for mange kommunalt ansatte. Op mod 2.000 medarbejdere i Odense er sendt hjem.

Den stigende smitte og de nye restriktioner i Odense og 17 hovedstadskommuner har fået Odense Kommune til at sende administrative medarbejdere hjem. Foreløbig indtil 22. september, oplyser Borgmesterforvaltningen.

På et pressemøde i Sundhedsministeriet mandag blev der opfordret til, at flest mulige medarbejdere på både offentlige og private arbejdspladser i de 18 kommuner arbejder hjemmefra.

Stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen oplyser, at det drejer sig om op mod 2.000 kommunale medarbejdere.

- På baggrund af ministerens anbefaling har direktørgruppen og jeg truffet beslutning om, at man arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt at løse opgaverne i administrationen uden at være på et kommunalt kontor, siger han.

Fuld drift

Han pointerer, at kommunen fortsat vil være i fuld drift.

- Det vil mestendels være administrative medarbejdere, der arbejder hjemme, mens vores social- og sundhedsmedhjælpere, skolelærere og så videre fortsat løser deres opgaver tæt på borgeren, siger Stefan Birkebjerg Andersen.

De næste uger vil Odense Kommunes kriseberedskab samles hver dag.

Kriseberedskab

Der er foreløbig ikke overblik over, hvordan det ser ud i samtlige kommuner med restriktioner.

I Københavns Kommune bliver det op til ledelsen i de enkelte afdelinger at vurdere, hvem der kan arbejde hjemme, og hvem der skal møde på arbejde, oplyser overborgmester Frank Jensen til P1 tirsdag morgen. 

Også Ballerup Kommune, at cirka halvdelen af kommunens medarbejdere vil komme til at arbejde hjemmefra de næste 14 dage.

Universiteterne i Odense og Roskilde aflyser alle sociale arrangementer i den kommende tid, og det samme gør Aalborg Universitets campus i København. I forvejen har Københavns Universitet aflyst alle sociale arrangementer.

Ritzau / ak

Opdateret 7.25 med oplysning om Københavns Kommune og 9.24 med Ballerup Kommune.