DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

To øer og hovedstaden er p.t. hårdest ramt af smitte

1.191 personer er testet positiv siden i går.
26. NOV 2020 14.50
TEMA: Corona

1.191 personer er testet positiv med covid-19 det seneste døgn. Det er 1,6 pct. af de 75.091 analyserede prøver, og dermed ligger smitten på niveau med den seneste uges tid.

Hårdest ramt er fortsat Samsø og Morsø med incidens på henholdsvis 465 og 376. På de følgende ti pladser er ni hovedstadskommuner, nemlig i prioriteret rækkefølge Solrød, Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Vallensbæk, København, Ishøj, Gladsaxe og Lyngby-Tårbæk. Holstebro kniber sig ind mellem Vallensbæk og København.

I alt er 57 kommuner over en incidens på 100, mens kun Læsø, Ærø og Hjørring er under den såkaldte bekymringsgrænse på 20. Thisted er lige præcis over grænsen.

Flest smittede personer siden i går har naturligt nok København, Aarhus og Odense, men derefter følger Helsingør, Gladsaxe, Frederiksberg, Gentofte, Horsens og Hvidovre.

Ni dødsfald, 244 indlagte

Ni nye dødsfald er registreret, og 38 nye personer er blevet indlagt. Modregnet udskrivninger resulterer det i, at antallet af indlagte er faldet med syv til 244. 

Der er uændret 42 på intensiv, heraf 23 i respirator, hvilket er to mere end i går.

Der er en overvægt af ældre blandt de indlagte, men der er også mange i de yngre aldersgrupper, viser oversigten over samtlige indlagte i hele perioden.

Blandt de mennesker, som er døde med covid-19, er aldersskævheden noget større.