dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Tidligere hospitalsansatte skal hjælpe nyansatte

Som del af et pilotprojekt på Aalborg Universitetshospital skal der ansættes pensioneret sundhedspersonale til at hjælpe nyansatte.
1. FEB 2023 14.08

NORDJYLLAND: Tidligere læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale tilbydes nu at arbejde på Universitetshospitalet i Aalborg under titlen ressourcemedarbejder, oplyser Region Nordjylland. Det er et pilotprojekt med sygeplejefaglig direktør Lisbeth Lagoni som tovholder.

Tilbuddet er især henvendt til pensionerede og seniorer, der savner det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen. De kommende ansattes arbejdstimer kommer til at ligge udenfor vagtplanen, hvorfor de også selv kan bestemme antal arbejdstimer. Ifølge jobopslaget er der dog et maksimum på 15 timer ugentligt. Udover det kan de også selv bestemme, hvor de ønsker at arbejde.  

De erfarne ressourcemedarbejdere skal udover at hjælpe det mindre erfarne personale også afhjælpe den aktuelle mangel på personale, som Aalborg Universitetshospital oplever. 

Hospitalet har samlet 13 chefsygeplejersker og ledende oversygeplejesker til at tage del i ansættelsesprocessen. Derudover vil Lisbeth Lagoni og en pensioneret medarbejder også deltage. På nuværende tidspunkt er der 20 ansøgninger til jobbet. 

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.