De seneste år har der været stribevis af mindre telemedicinske forsøg med fjernbehandling, der har til hensigt at spare flere hundrede millioner af kroner årligt ved at frigøre arbejdskraft. Forsøgene tæller blandt andet hjertepatienter i Svendborg, patienter med risiko for blodprop i Aarhus, og bornholmere, der har fået nyt knæ eller ny hofte. Og det er regeringens plan at brede de bedste projekter ud til national telemedicinsk behandling.
Men der er endnu ikke basis for, at de små projekter kan blive til store løsninger for hele landet, skriver Kristelgt Dagblad. Ifølge sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal fokus da også skiftes til større forsøg:
- Regeringen har som led i en national handlingsplan for telemedicin afsat 80 mio. kr. til konkrete projekter, hvor vi netop afprøver telemedicinske løsninger i storskala over længere tid. Forsøgene, der er sat i gang, involverer omkring 2000 patienter med blandt andet diabetes og KOL og aktører fra hele sundhedsvæsenet.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.