DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

942 nye smittede i dag:
Taskforce skal få smitten ned på Vestegnen

Isolation af smittede og måske nye, lokale restriktioner skal nedkæmpe smitte. Lemvig er den eneste af de ti hårdest ramte kommuner p.t., som ikke ligger på eller omkring Vestegnen.
2. NOV 2020 14.45
TEMA: Corona

En ny taskforce skal nu gøre en særlig indsats for at få smitten på Vestegnen ned. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag eftermiddag efter et møde med ni vestegnsborgmestre.

- Nu skal vi have nedkæmpet smitten i disse områder af Danmark, sagde han.

Taskforcen skal se på, om der er behov for ekstraordinære tiltag i kommunerne. Det kan fx være særlige restriktioner her, hvis der vurderes at være behov for det, oplyste han med henvisning til, hvordan man tidligere i blandt andet Aarhus og Silkeborg har haft særlige lokale restriktioner.

På et spørgsmål om, hvorvidt der er planer om at indføre udgangsforbud på Vestegnen, svarede ministeren, at det er der ikke, men at man ikke afviser noget på forhånd, som taskforcen måtte foreslå.

Flere i isolation

Et andet vigtigt punkt bliver at gøre mere brug af, at smittede tilbydes isolation uden for hjemmet for ikke at smitte resten af husstanden, fx på vandrerhjem og hoteller.

- De seneste uger er tilbuddet om isolationsfaciliteter blevet brugt mere, men det bliver slet ikke brugt nok. Vi har aftalt, at myndighederne skal tilbyde borgerne isolationsmulighed, og at man holder en opfølgende samtale med borgerne, hvor man taler om, hvordan det går med isolationen, sagde Magnus Heunicke.

Derfor lovede sundhedsmyndighederne at se nærmere på en række punkter, som borgmestrene havde bragt på bane på mødet, blandt andet at sørge for tilstrækkelig mobil testkapacitet.

942 personer er testet positiv siden i går. Det er lidt færre end de foregående dage, men er også fundet blandt lidt færre prøver, nemlig knap 59.000. Der har den seneste uge nogenlunde stabilt været 1,6 pct. af prøverne, der viser sig at være positive.

En person er registreret død med covid-19 det seneste døgn. 31 er blevet indlagt, og modregnet udskrivninger og dødsfald giver det en stigning i antal indlagte på 18 personer til i alt 174. Det er det højeste tal i næsten et halvt år. 

Af de 174 er 23 på intensiv - fire mere end i går - og heraf 14 i respirator.

 

Den højeste incidens (antal nysmittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge) har Albertslund med 481 og Høje-Taastrup med 472 efterfulgt af Ishøj, Vallensbæk, Lemvig, Hvidovre, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe og Rødovre.

Altså er Lemvig den eneste af de ti hårdest ramte kommuner, som ikke ligger på eller tæt på Vestegnen.

Ærø og Læsø er de eneste kommuner, som ikke har haft smittetilfælde den seneste uge, og sammen med Bornholm er de alene om at være under den såkaldte bekymringsgrænse på 20 i incidens.

42 kommuner har i dag en incidens over 100.

 

 

Målt i personer er de højeste smittetal siden i fredags 506 i København, 235 i Aarhus, 163 i Aalborg, 86 i Høje-Taastrup, 80 i Odense, 68 i Frederiksberg, l61 i Gladsaxe, 54 i Greve, 52 i Albertslund og 50 i Ringkøbing-Skjern.