DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tandlæger og konsulenter hjælper til på coronaafsnit

KORT NYT25. JAN 2021 6.32
TEMA: Corona

SJÆLLAND: På sengeafsnit B92 på Sjællands Universitetshospital i Roskilde ligger der normalt ikke corona-patienter, men det har et stort pres på hospitalet lavet om på. For at få plads til coronapatienterne har de åbnet 13 sengepladser på afdelingen. Og for at have hænder nok til at passe patienterne, er både tandlæger og konsulenter blevet oplært i, hvordan man gør. Det skriver TV2

- Det er altid godt at lære lidt på tværs af faggrænserne og vide, hvad en sygeplejerske laver. Normalt går vi læger og siger "der skal lige gøres sådan og sådan", men har ingen anelse om hvor meget arbejde, det kræver. Det er fint at se det fra en anden side - og pleje af patienterne er altid godt at kunne, siger Kasper Melchior Vinther, der normalt holder til på Øre-Næse-Halskirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge til TV2.

Antallet af indlagte toppede den 4. januar med 181 indlagte, og Region Sjælland er i næsthøjeste beredskab, det såkaldte Trin 4b. Derudover skal der gøres klart til, at en tredje bølge af coronapatienter, der er blevet syge af den mere smitsomme engelske mutation af virusset, kan indlægges.

rbr