DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sygeplejerskerne har stemt nej til OK21-resultatet

Snævert flertal i Dansk Sygeplejeråd imod regionale og kommunale overenskomstaftaler.

Sygeplejerskerne har forkastet de overenskomstaftaler, som deres fagforening Dansk Sygeplejeråd har indgået på det regionale og det kommunale område. Nej'et blev snævert med 47,3 pct. imod OK21-resultatet og 46,5 pct. for af de afgivne stemmer. Stemmeprocenten var 53,6 pct.

- Resultatet er udtryk for den udbredte utilfredshed, som mange sygeplejersker har opbygget over lang tid – og ikke mindst igennem det seneste år, siger Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen i en kommentar.

- Sygeplejerskerne sender et signal om, at de ikke er tilfredse med OK21-resultatet, med årtiers lønefterslæb, med arbejdspresset og med manglende anerkendelse under coronasituationen. Signalet er både til arbejdsgiverne og til politikerne på Christiansborg, siger Grete Christensen.

Ny sondering

Hun fortæller tillige, at ”hovedbestyrelsen er helt enig i, at sygeplejerskernes løn ikke står mål med vores uddannelsesniveau, vores opgaver og vores ansvar", og målet er derfor en ny forhandling.

Hovedbestyrelsen vil nu sondere i baglandet og samtidig afvente afstemningsresultaterne i andre fagforeninger, så sygeplejerskerne ved, om de står alene eller ej. Sidstnævnte vil først stå klart midt i april.

Samlet set har Sundhedskartellet stemt ja til aftalerne. Foruden Dansk Sygeplejeråd har også Radiografrådet sagt nej til overenskomstresultatet, mens kartellets øvrige seks fagforeninger har godkendt det.