DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Test for coronavirus kommer nu til at foregå systematisk blandt sundhedspersonale.
Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Sygeplejersker og læger skal corona-testes systematisk

Sundhedspersonale i regionerne skal som minimum testes hver sjette uge. Samme kriterier som i kommunerne.
3. JUL 2020 7.46
TEMA: Corona

Regionerne vil gennemføre faste test for coronavirus af alt sundhedspersonale, oplyser Danske Regioner. Initiativet kommer i forlængelse af et lignende initiativ for kommunalt ansatte, og kriterierne for, hvornår der skal testes, er også de samme.

Personale med normal patientkontakt skal testes hver sjette uge, medmindre der er tale om ansatte i kommuner med flere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. De skal testes hver anden uge. Der er for tiden ingen kommuner i den kategori.

På afdelinger og institutioner med særligt sårbare patienter skal personalet testes hver anden uge. Bliver en ansat testet positiv, vil der som hidtil blive iværksat et offensivt opsporingsprogram.

- Vi systematiserer det i modsætning til i dag, hvor der er et stående tilbud om at blive testet. Vi sørger for, at det sker i faste intervaller og gøres nemt og bekvemt. Det gør vi i takt med, at samfundet åbner mere og mere, og besøgsrestriktioner fjernes fra sygehusene, siger Danske Regioners formand, Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Ritzau