dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Sygehusbyggeri i Aalborg nu også med ringe psykisk arbejdsmiljø

Oven i adskillige byggemæssige udfordringer på byggeriet Nyt Aalborg Universitetshospital har Arbejdstilsynet nu givet afdeling påbud for det psykiske arbejdsmiljø.

NORDJYLLAND: Flere tilsyn i den afdeling i Region Nordjylland, der styrer byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) har nu ført til et påbud fra Arbejdstilsynet i forhold til det psykiske arbejdsmiljø, skriver Nordjyske. Avisen har fået aktindsigt i afgørelsen og har talt med flere nuværende og tidligere medarbejdere om overfusninger og beskyldninger om frygtbaseret ledelse fra byggeriets projektdirektør Martin Kjærs side. Han har været projektdirektør siden foråret 2022.

- Jeg kan godt forstå, at når nogle medarbejdere har siddet i en region i 30 år i et beskyttet miljø og lige pludselig bliver en del af dette kaos, kan det være barskt. Det er hårdt for os alle sammen, siger han. Arbejdsmiljøet og ledelsesstilen førte bl.a. til, at en tidligere kontorchef Mads Nibe først blev sygemeldt med stress og efterfølgende i starten af i år søgte væk fra regionen efter næsten 23 år.

Konstitueret koncerndirektør i Region Nordjylland Kim Mikkelsen giver i et skriftligt svar til avisen fuld opbakning til projektdirektør Martin Kjær og henviser til resultatet af en ekstern undersøgelser, der ventes til januar 2024.

Utilfreds med koncernledelsen

Projektdirektøren selv er omvendt ikke helt tilfreds med koncernledelsen i regionen, som han sammen med sendte et høringssvar til Arbejdstilsynet. I forbindelse med at arbejdstilsynsrapporten kom i høring anden gang, siger Martin Kjær nu til Nordjyske, at han blev afskåret fra at svare af sin egen arbejdsgiver.

- Jeg gjorde kraftigt opmærksom på, at det ikke er i orden, og at jeg overvejer at sige op. Jeg skal have lov til at svare og fortælle min version, men det fik jeg ikke lov til, siger han og tilføjer, at han efterfølgende har fået "en uforbeholden undskyldning" fra direktionen i Region Nordjylland. HR-direktør Mariane Therkelsen skriver omvendt i en mail til avisen, at beslutningen om ikke at skrive et nyt svar til Arbejdstilsynet blev truffet i aftale med projektdirektøren:

"Vi havde en fælles interesse i, at Arbejdstilsynet satte undersøgelsen af arbejdsmiljøet i gang så hurtigt som muligt", skriver hun, mens Martin Kjær ikke genkender den udlægning: "Den "fælles" interesse var ikke mig - det er 100 pct. korrekt, at jeg blev afskåret fra at svare", siger han. Konstitueret koncerndirektør Kim Mikkelsen ønsker ikke at kommentere "interne anliggender" men understreger at, "vi i ledelsen selvfølgelig påtager os det ansvar, vi har for at få sagen løst". Regionsrådsformand Mads Duedahl (V) ønsker ikke at udtale sig med henvisning til, at der er tale om en personalesag.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.