DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddanske sygehuse brillerer i rengøring

KORT NYT3. SEP 2020 8.15

SYDDANMARK: Et nyt eksternt kontroleftersyn viser, at alle Region Syddanmarks sygehuse ligger over det niveau, rengøringsstandarden sætter. 

- Rengøring er et vigtigt område på vores sygehuse. Vi skal konstant fastholde et højt niveau, og det er derfor afgørende, at vi hele tiden har fokus på, om vi kan blive bedre. Derfor foretager vi også to årlige eftersyn. Alle sygehuse ligger inden for den høje standard, der er sat, og det er jeg som sundhedsudvalgsformand meget glad for. De gode resultater viser noget om det høje engagement og den store indsats, som personalet yder i det daglige, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S). 

Tilsynene udføres af et eksternt firma i tilfældigt udvalgte lokaler på sygehusene og standarderne sætter rammer for, hvad der skal til, før et lokale klarer eftersynet. Kvalitetseftersynene skal være med til at sikre, at der holdes et konstant fokus på kvaliteten af rengøringen. Samtidig er kvalitetseftersynene også et værktøj til at have en løbende læring og en dialog på tværs af sygehusene om både udfordringer og løsninger.

Se hele rapporten på regionens dagsorden for næste sundhedsudvalgsmøde.

ibs