dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Syddanmark ramt af andet it-nedbrud på under to måneder

Både i starten af november og nu igen denne uge har Region Syddanmarks sygehuse været ramt af nedbrud på det elektroniske patientjournalsystem.
15. DEC 2023 7.14

SYDDANMARK: Torsdag kort efter middagstid blev Region Syddanmark ramt af et it-nedbrud. Igen. Det skriver JydskeVestkysten

Region Syddanmark oplyser til avisen, at der er tale om det elektroniske patientjournalsystem EPJ-Syd, der dermed gør it-nedbruddet regionalt, da samtlige sygehuse har været ramt af det. Nedbruddet varede dog kun en times tid.

Når der opstår et nedbrud på patientjournalsystemet, så går der nødprocedurer i gang, der blandt andet gør, at ansatte på sygehusene må gå over til gammeldags pen og papir, når de skal notere patienternes oplysninger.

Ikke første gang

Det er anden gang på under to måneder at Region Syddanmark rammes af et it-nedbrud. Sidst skete det i starten af november og her var årsagen et kapacitetsproblem på serverne samt et problem forårsaget af en planlagt opdatering. 

- Vi kan ikke for nuværende sige noget om, hvorvidt det har haft konsekvenser for patienterne, men sygehusene har nødprocedurer til at håndtere den slags tilfælde, så det påvirker patienterne mindst muligt, fortalte Carsten Bruun, presserådgiver i Region Syddanmark dengang til TV2 Fyn.

Region Syddanmark oplyste efter novembers nedbrud, at regionen ville igangsætte initiativer for at undgå at lignende nedbrud sker igen. Men torsdag denne uge skete det igen.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.