DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sundhedsplejersker uddannes i barnets første tid

KORT NYT19. JAN 2021 13.31

LOLLAND: Sundhedsplejerskerne i Lolland Kommune har i løbet af efteråret været på kursus hos forskere fra Københavns Universitets Center for Tidlig Indsats og Familieforskning. Det skal blandt andet klæde dem bedre på til at give forældre vejledning om babyer psykiske trivsel med viden om barnets følelsesmæssige og sociale behov.

Efteruddannelsen er en del af forskningsprojektet Forstå din baby, hvor flere andre kommuner og i alt 3.000 forældre deltager. Det skal give konkret viden om, hvordan det egentlig går i familierne i de første 12 måneder af børnenes liv.

- Det er et super spændende pionerarbejde at deltage i projektet, og vi sætter stor pris på det professionelle og gode samarbejde, vi har med Københavns Universitet. I Lolland Kommune arbejder vi målrettet med tidlige indsatser, fordi vi ved, hvor stor en forskel det gør for børns udvikling. Projektet understøtter på fantastisk vis vores arbejde ved dels at uddanne sundhedsplejerskerne i den nyeste viden om barnets sociale kontakt. Dels ved at give dem redskaber til at vejlede forældrene bedst muligt i for eksempel at lægge mærke til barnets øjenkontakt og ansigtsudtryk, fortæller Gitte Thorsen, som er leder af Sundhedstjenesten i Lolland Kommune. 

ibs