dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

København:
Sundhedsborgmester sender brev til 36.000 forældre

KORT NYT9. JAN 2024 14.41

KØBENHAVN: Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er bekymret. Så bekymret, at hun i sidste uge følte sig nødsaget til at sende et brev ud til omkring 36.000 forældre i kommunen, der har teenagebørn i udskolingsalderen, hvor hun advarede om ”en bekymrende udvikling” i unges brug af nikotinprodukter. Det skriver TV2 Kosmopol.

Sisse Marie Wellings beskrever et stigende forbrug blandt Københavns unge i alderen fra 12 til 17 år af nikotinprodukter, særligt af e-cigaretter og vapes, men også nikotinposer og snus. I brevet, som TV 2 Kosmopol har set, advarer borgmesteren blandt andet om ulovligt salg af nikotinprodukter via sociale medier, og om at skolebørnene også introducerer nikotinprodukterne til hinanden.

- Det bekymrer mig, at flere og flere unge bruger forskellige nikotinprodukter. Vapes øger risikoen for at blive afhængig af nikotin. Og vi ved, at nikotin er skadelig for unges hjerner. Samtidig ved vi, at vapes indeholder skadelige stoffer, siger hun. Brevet er sendt, fordi hun mener at det er nødvendigt med forældrenes hjælp, hvis den bekymrende udvikling skal ændres.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.