dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Større personalehotel skal være med til at fremtidssikre akutsygehus
Med en investering på 15 mio. kr. i et større personalehotel vil Region Sjælland sikre gode overnatningsmuligheder for pendlere. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Større personalehotel skal være med til at fremtidssikre akutsygehus

Overnatningsmulighederne for pendlere til Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F., bliver bedre med cirka 20 nye værelser, som nu er endeligt vedtaget.

SJÆLLAND: Det er populært at tjekke ind på hotellet hos sygehuset i Nykøbing F., og efterspørgslen forventes kun at blive større de kommende år. Regionsrådet har derfor besluttet at udvide antallet af værelser på personalehotellet, oplyser Region Sjælland.

- Vi vil gøre det så attraktivt som muligt for medarbejdere og studerende at komme til sygehuset i Nykøbing F., og her er overnatningsmuligheder afgørende for at tiltrække og holde på medarbejdere, der pendler, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Ud over at fremtidssikre nære sundhedstilbud på sygehuset er håbet, at det kan medvirke til, at flere får øjnene op for lokalområdet og vælger permanent at flytte til området.

Regionsrådet investerer 15 millioner kroner i det nye ”Campus 2”, som personalehotellet kaldes. Personalet vil med de nye værelser få adgang til moderne faciliteter og bedre muligheder for at skabe sociale og faglige fællesskaber.

Medarbejderne kan på det nuværende ”Campus” overnatte op til 30 dage ad gangen, ligesom man kan hente og tilberede aftensmad samt et morgenmadstilbud, som skal gøre det nemt for medarbejderne.

Gør fusion lettere

Med sygehuset i Nykøbing F. som en central og vigtig del af det samlede Sjællands Universitetshospital er det forventningen, at behovet og efterspørgslen vil stige de kommende år. Med udvidelsen får flere medarbejdere mulighed for at overnatte i Nykøbing Falster, hvilket gør det lettere for dem at tage vagter på sygehuset uden at skulle pendle lange afstande.

- Vi er i gang med at skabe et stærkt og fremtidssikret fundament for akutsygehuset i Nykøbing F. Derfor er det også vigtigt, at vi sikrer rammer, som understøtter det samarbejde, vi skal have på tværs af regionen for at sikre faglige fællesskaber og attraktive arbejdspladser i hele regionen, understreger Heino Knudsen.

I 2020 blev det første personalehotel etableret på Nykøbing Falster Sygehus.

Ved indgangen til 2024 blev Nykøbing Falster Sygehus – der nu officielt hedder Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F. – en afdeling under Sjællands Universitetshospital i Køge. Begrundelsen var, at Region Sjælland havde svært ved at skaffe personale til sygehuset på Falster.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.