SYDDANMARK: Efter at JyskeVestkysten i en række artikler har beskrevet problemer med sprogkundskaber blandt udenlandske læger på Sygehus Sønderjylland, har ledelsen nu besluttet at undersøge omfanget af problemet. Avisen har blandt andet beskrevet en læge, der talte svensk, mens andre læger indbyrdes har talt tysk.
- Vi skal se, hvilken karakter problemet har. Om der er tale om, at man taler med meget stærk accent, eller om der bliver talt et helt andet sprog, hvilket man helst ikke skal, fortæller konstitueret administrerende sygehusdirektør, Peter Fosgrau.
Sygehusdirektøren nævner et tilbud om ekstra sprogundervisning som en mulighed, men han ønsker ikke at tvinge lægerne, selvom han ser det som et problem, hvis patienterne ikke kan forstå, hvad en læge siger. Han påpeger desuden, at udenlandske læger skal bestå en sprogprøve for at få dansk autorisation.
mfa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.