DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Smittetal falder fortsat - men ikke nok ifølge statsministeren

Det seneste døgn har budt på den laveste smitteprocent siden november, men den britiske variant truer. Partilederne er indkaldt til møde 15.30.

Det går fortsat den rigtige vej med smittetallene. 

Siden i går er 1.358 testet positiv ud af knap 82.800 test, hvilket giver en andel på 1,64, den laveste smitteprocent siden 28. november.

859 personer er lige nu indlagt, hvilket er et fald siden i går på 58, mens der er nogenlunde uændret antal på intensiv og i respirator, henholdsvis 137 og 90. Der er registreret 37 nye dødsfald.

Fremgangen kan også registreres på kommuneplan: For en uge siden havde 28 kommuner en incidens over 300, i dag ligger kun ni kommuner så højt, nemlig Ishøj, Herlev, Samsø, Brøndby, Høje-Taastrup, Helsingør, Fredensborg, Greve og Albertslund.

Tilsvarende var seks kommuner sidste onsdag under 100, i dag gælder det 19.

Forlængelse "klart nødvendig"

Men selv om det går fremad, går det for langsomt i lyset af, at den mere smitsomme britiske mutation af covid-19 breder sig, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

På basis af anbefalinger fra sundhedsmyndighederne sagde hun i eftermiddag i folketingssalen, at en forlængelse af de nuværende restriktioner er "klart nødvendig".

- Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er klart nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke spreder sig. Der vil være møder i dag med alle Folketingets partier - inklusive partiledere - om de restriktioner, der desværre er nødvendige for at komme igennem pandemien, sagde Mette Frederiksen.

Ifølge Ritzau er mødet med partilederne indkaldt til kl. 15.30. Tidligere er den slags møder blevet efterfulgt af et pressemøde i Statsministeriet.