DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Smitten falder i Vollsmose

Odense fortsætter testindsats trods smittefald.
14. MAR 2021 16.51
TEMA: Corona

ODENSE: Søndag er der godt nyt om coronasituationen i Vollsmose. Der er ifølge tal fra Odense Kommune det seneste døgn fundet tre smittede, hvilket betyder, at det såkaldte incidenstal falder til det laveste i tre uger.

Der er ifølge Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), grund til forsigtig optimisme oven på de faldende tal:

- Der findes ikke et område i Danmark, der har været bedre til at blive testet de seneste uger, og så har der været et rigtig godt arbejde fra myndighedernes side. Men det er langt fra slut i Vollsmose. Vi klør fortsat på.

Der er de seneste syv dage fundet 50 smittede i Vollsmose-firkanten, hvilket svarer til 546,9 tilfælde per 100.000 indbyggere. Det er den laveste incidens siden 20. februar, hvor den var på 535,9 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Flere dage imellem de to har incidenstallet været tæt på 1.000.

For kommunen som helhed er incidensen søndag opgjort til 89,6.

Skal længere ned

Ifølge Peter Rahbæk Juel skal tallet for Vollsmose nogenlunde ned på det niveau, som ses i andre dele af byen. I næste uge vil der blandt andet være fire faste teststeder i bydelen.

- Vi har også kørt et massetest "to go"-koncept, hvor vi er helt ude i døren og teste folk. Det vil vi bruge igen på et tidspunkt i næste uge - nok hen mod weekenden, siger han.

Han tror dog, at der hele tiden vil være et fokus på Vollsmose, der er sårbar over for corona, da lejlighederne ligger tæt, og der bor mange mennesker sammen i dem:

- Indsatsen er meget massiv lige nu. Jeg håber, at når tallet er nede på et niveau med resten, så kan vi geare lidt ned og frigøre ressourcer til andre ting, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

Ritzau