DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Småøer klar med teststeder inden turistsæsonen

KORT NYT21. MAJ 2021 7.09

Tidligere rykkede regionerne ud og vaccinerede beboerne på de danske småøer. Nu rykker de også ud med teststeder, så øerne er klar til at tage imod sommerens turister. Det betyder, at øernes gæster nemmere kan blive testet og dermed kunne benytte øernes turisterhverv og spisesteder i stedet for at tage ind til fastlandet. Det skriver Sammenslutningen af Danske Småøer.

- For os er det vigtigt, at vi kan teste på øen, for når gæsterne er hos os, skal de benytte aktiviteter på øen og ikke sejle til fastlandet for at blive testet, med den mulighed der er for, at de går ud at spiser der og lægger pengene der i stedet, siger Dorthe Winther til DR.

Det er nu blevet muligt at blive testet for corona på Agersø, Omø, Sejerø, Orø, Fejø, Femø, Fur, Anholt, Tunø, Endelave og Avernakø. Dertil er Region Syddanmark ved at oprette teststeder på Mandø og øerne i det Sydfynske Øhav. Sidste år oplevede øerne et stort pres af turister, men da skulle der ikke fremvises coronapas. I år forventes samme pres efter aftalen om en sommerpakke og udsigten til begrænset mulighed for ferier i udlandet. Det forventes nu, at øerne vil være klar til at teste turisterne.

mh