dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Sengepladser foreslås nedlagt på sygehuset i Silkeborg
Flytning af medicinske senge fra Silkeborg til Viborg er del af det politiske sparekatalog, som nu er sendt i høring-
Foto: Region Midtjylland

Midtjylland:
Sengepladser foreslås nedlagt på sygehuset i Silkeborg

Sparekatalog fra Region Midtjylland peger på nedlæggelse af stillinger og flytning af senge fra Silkeborg til Viborg.

MIDTJYLLAND: Et politisk sparekatalog med spareforslag for 201 mio. kr. i 2024 er nu sendt i høring af forligskredsen bag budget 2024 med det formål at skabe balance mellem økonomi, medarbejderressourcer og serviceniveau, lyder det fra Region Midtjylland. Derudover arbejder hospitalerne med interne omprioriteringer og spareplaner for 400-500 mio. kr.

Noget vil fx kunne spares ved at samle tilbud på færre adresser, og det fremgår af sparekataloget, at der her tænkes på at flytte omkring 30 medicinske sengepladser fra Silkeborg til Regionshospitalet Viborg. Sammen med anden omlægning vil det give besparelser på 32,6 mio. kr.

Organisatorisk er Regionshospitalet i Silkeborg i dag opbygget i to centre: Center for planlagt kirurgi, der organisatorisk og ledelsemæssigt foreslås at fortsætte uændret, og Diagnostisk Center, der fremover skal sammentænkes med parallelle enheder på Regionshospitalet Viborg. Fokus for Silkeborg vil være den ambulante kapacitet, og Center for planlagt kirurgi skal være 5-døgns afsnit fremfor i dag 7-døgnsafsnit.

Samlet medicinsk ledelse

Konkret planlægges de medicinske funktioner på de to hospitaler samlet under én ledelse, og det kan spare en cheflægestilling. En særskilt afdelingsledelse i Hjertesygdomme tænkes fastholdt. 

Med de samlede ændringer forventes en reduktion på 52 fuldtidsstillinger i Hospitalsenhed Midt, der ud over hospitalerne i Viborg og Silkeborg også omfatter Hammel og Skive. På Regionshospitalet Silkeborg var der pr. 12. september 928 ansatte.

Med budgetforliget i september mellem alle partier på nær EL blev der besluttet besparelser på i alt 237 mio. i 2024. Som tidligere omtalt skal der også findes penge ved at skære akutlægebiler ned fra ti til seks. Sparekatalogets forslag til udmøntning af besparelserne er stigende til 275 mio. kr. i 2027, og høringen blandt ansatte og samarbejdspartnere fortsætter frem til 20. november.

Spareforslagene i kataloget rummer syv overordnede temaer: 

  • Servicereduktioner og stordriftsfordele - herunder Regionshospitalet Silkeborg
  • Beredskaber, herunder det akutte
  • Digitalisering
  • Administrative besparelser
  • Reduktion af fælles puljer
  • Optimering og effektiv anvendelse af bygninger
  • Udbud af opgaver

Se det politiske sparekatalog her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.