Regionerne vil styrke almen praksis' rolle i fremtidens sundhedsvæsen. Men som det ser ud nu, kan vi ikke få en overenskomst, der løser problemerne. Efter tre forhandlingsmøder uden reel fremdrift er parterne nu gået fra hinanden, oplyser Danske Regioner.
- De praktiserende lægers organisation har ikke været villige til at indgå i reelle forhandlinger om en ny overenskomst for almen praksis. Lægerne har afvist at indgå i forhandlinger om effektiviseringer i praksis, og lægerne vil fastholde vetoretten i planlægningen af lægedækningen. Derfor er der nu et sammenbrud i forhandlingerne, siger Jens Stenbæk (V), der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn og chefforhandler.
Regionerne stiller også krav til de praktiserende læger om at effektivisere deres arbejde, sådan som resten af sundhedsvæsenet har gjort de senere år. Det kan f.eks. ske ved hjælp af IT og brug af praksispersonale, så omkostningerne holdes nede, og lægernes tid bruges bedst muligt.
- Det er et grundlæggende krav, at når det er regionerne, der finansierer driften af almen praksis, skal patienterne fremover også have del i den produktivitetsgevinst, der er i almen praksis, frem for at lægerne fortsat stikker hele gevinsten i egne lommer, siger Jens Stenbæk.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.