AARHUS: 'Hvad kan vi sammen gøre for farmor?'
Sådan lyder overskriften i en meddelelse fra Aarhus Kommune, der 8. maj udkommer med en rapport om samarbejdet mellem pårørende til ældre og hjemmeplejen i Aarhus Kommune.
Rapporten er konklusionerne af en undersøgelse foretaget af Rambøll, hvor familiemedlemmer har svaret på en række spørgsmål om hjælpen til deres ældre pårørende. Ifølge undersøgelsen mener 80 pct. af de pårørende, som har medvirket i undersøgelsen, at det i enten i nogen eller høj grad er de pårørende og kommunens fælles opgave at tage sig af kommunens ældste borgere.
En holdning, som glæder rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus, Jette Skive (DF).
- Vi skal ikke tænke i kasser, systemer og 'dem og os'. Vi skal tage snakken og afstemme forventninger, og så skal vi arbejde sammen, siger Jette Skive.
Møde med plejen er afgørende
Rådmanden noterer sig desuden, at Jette Skive, at de pårørende, som er mest tilfreds med hjemmeplejen, er de, som ofte kommer på plejehjemmene og derfor kender personalet.
- Det understreger netop pointen med, at dialog og kontakt til personalet er super vigtigt. Men det fortæller os også, at vi skal være bedre til at tænke på dem, der ikke har mulighed for at komme på besøg hver uge, siger Jette Skive.
Omvendt viser undersøgelsen, at mange familiemedlemmer og venner bl.a. ikke ved, at de kan spise og overnatte i plejeboligerne hos deres ældre familiemedlem.
- Plejehjemmene er hjem, hvor beboerne selv bestemmer og hvor familie og venner altid er velkomne.
Rapporten bliver offentliggjort ved et åbent arrangement i morgen torsdag på Centralværkstedet kl. 16.30-18.30
hns
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.