DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regioner vil have indhentet ambulant behandling til sommer

Hovedstaden og Sjælland er klar til at åbne for og indhente de udskudte og aflyste operationer.
3. MAR 2021 19.30
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN / SJÆLLAND: Region Hovedstaden vil afsætte 50 mio. kr. til at nå sin ambition om at afvikle 11.100 ambulante besøg og 10.800 operationer, som er udskudt, siden coronaen ramte landet i marts sidste år, inden sommeren 2021. Det oplyser regionen. 

Det kan lade sig gøre, fordi hospitalerne ikke har aflyst lige så megen planlagt aktivitet under anden nedlukning som første, hvor der var mange ubekendte og frygt for italienske tilstande, forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hospitalerne har i 2020 gennemført 4,5 mio. ambulante besøg enten ved fysisk fremmøde eller via virtuelle konsultationer. I alt blev der i 2020 afviklet 153.000 operationer, så de udskudte operationer svarer til ca. syv pct.

Forretningsudvalget skal 9. marts tage formelt stilling til en ekstra økonomisk ramme på 50 mio. kr. til afvikling af den udskudte aktivitet. Derefter drøfter regionen sammen med de enkelte hospitaler, hvad der skal til - fx behandling på privathospitaler, hjælp på tværs af regionens hospitaler eller en ekstra bevilling til særligt pressede afdelinger. 

Region Sjælland også klar

Også i Region Sjælland går det så godt med covid-behandlingen, at regionen vil tilbyde tider til de patienter, som er blevet udskudt.

- Jeg er meget tilfreds med, at alle patienter med udskudte operationer og aftaler nu får tilbudt en ny tid. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt kommer tilbage til den normale aktivitet, så alle patienter kan få deres behandling og ikke er i venteposition. Vi har samtidig fokus på at det skal ske samtidig med, at vi holder os medarbejdernes trivsel for øje. Særligt dem, som har været hårdt belastet af vores beredskab, siger Heino Knudsen (S), regionsformand i Region Sjælland.

Her har forretningsudvalget vedtaget en række principper, der skal få regionen tilbage til den vanlige aktivitet. Lige nu har over 27.000 fået udskudt deres aftaler på sygehusene, mens lidt over 2.700 patienter har fået udskudt deres operation. Lidt over halvdelen har allerede fået en ny tid til operation, oplyser regionen.

Opdateret 4/3 6.35 med information om, at Region Sjælland også vil tilbyde tider til patienter, der har fået aflyst som følge af corona.

ibs