dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Region Sjælland registrerer ni forsinkede kræftoperationer

En gennemgang af ventetider på kræftbehandling i Region Sjælland tyder dog ikke på samme udfordringer med overskridelser af behandlingsgarantien som i Aarhus.
18. MAJ 2023 12.10

SJÆLLAND: Siden kræftskandalen med de overskredne ventetider på mave- tarmkræftafdelingen i Region Midtjylland begyndte at rulle, har Region Hovedstaden, som tidligere omtalt, sat gang i en undersøgelse af arbejdsgangene og ventetider. Her afventes resultater stadig.

Men også Region Sjælland er i gang med en større gennemgang af ventetiderne, og de forløbige data viser ifølge koncerndirektør Jesper Gyllenborgs udtalelser til TV2Øst, at der er sket fejl.

- Det viser sig, at der desværre er ni patienter, der har været forsinkede, uden at de fik information om deres rettigheder og blev spurgt, om vi skulle finde et andet tilbud. Det er en fejl, og der har vi ikke levet op til loven, de er nu blevet kontaktet og oplyst om, at de kan søge erstatning, siger han til kanalen. I de fleste af tilfældene er der tale om en til to dags overskridelse, oplyser han.

- Af de overordnede data, vi har nu, er der ikke noget, der tyder på, at vi har udfordringer af samme karakter, som det er kommet frem i Aarhus, siger koncerndirektøren til kanalen. I 2022 og 2023 var der ifølge kanalen 373 patienter, hvor det oplyses, at "bekendtgørelsen er overholdt, men forsinket og patienten accepterer dette". Derudover er der 27 tilfælde, hvor bekendtgørelsen om de maksimale ventetider ikke er overholdt, hvoraf ni altså ikke er blevet indberettet rettidigt til Sundhedsstyrelsen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.