SYDDANMARK: I starten af 2014 vil 120.000 borgere mellem 30 og 49 år i Region Syddanmark modtage et brev med spørgsmål om livsstil: Rygevaner, madvaner og motion. Efterfølgende kontakter lægerne borgerne for at indkalde dem til en samtale eller undersøgelse i praksis - eller giver grønt lys for, at borgeren har en sund livsstil. Det er kernen i et nyt udviklingsprojekt, oplyser regionen.
Det går ud på at finde frem til borgere, som er i risikozonen med deres helbred, så man kan forebygge eventuelle sygdomme. Det er blandt andet her, spørgeskemaet kommer ind i billedet, for ved at indsamle helbredsoplysninger om borgerne, kan lægen danne sig et indtryk af, om borgeren har en sund livsstil eller brug for enten en forebyggende helbredssamtale med en sygeplejerske i lægehuset eller en nærmere undersøgelse af lægen og måske en henvisning til sygehuset. Et hovedformål med projektet er at finde frem til borgere, som har en særlig risiko for at udvikle sygdom - men som ikke nødvendigvis selv opsøger lægen.
- Ud over at vi forventer, at projektet kan bidrage til at forbedre livskvaliteten og forøge levetiden for borgerne, håber vi også, at projektet kan medvirke til at formindske uligheder i sundhedsvæsenet, siger Bo Libergren (V), formand for Sundhedskoordinationsudvalget.
bi
• Projektet er treårigt med forventet start i 2014
• Målgruppen er cirka 120.000 personer i alderen 30-49 år i Region Syddanmark
• Det skønnes, at 40 procent af borgerne ikke har behov for at ændre livsstil, at 40 procent vil have behov for forebyggende helbredssamtaler, og at 20 procent har risikofaktorer som er til fare for deres helbred.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.