DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Akutlægehelikoptere:
Region beskyldes for brud på udbudsregler

KORT NYT14. MAR 2021 8.46

MIDTJYLLAND: Region Midtjylland har nu fået en klagesag ved Klagenævnet for Udbud på halsen, efter at et firma, som fik frasorteret sit tilbud, har klaget. Det skriver Jyllands-Posten. Regionen står for udbuddet af de kommende års drift af landets fire akutlægehelikoptere.

Der indløb kun fire tilbud på opgaven, hvoraf kun det fra en nuværende operatør, Norsk Luftambulanse, blev vurderet at leve op til kravene. Klageren, Babcock SAA, og to andre blev frasorteret. Regionen sendte opgaven i udbud igen, hvor to af fem tilbud blev accepteret, mens bl.a. Babcock SAA igen blev frasorteret. Årsagen er selskabets egenkapital og soliditet, skriver avisen.

Regionen afventer nu klagenævnets afgørelse, siger Henning Voss, direktør for Præhospitalet. Regionen gør dog nævnet opmærksom på, at en udsættelse af udbuddet vil "indebære en betydelig risiko i forhold til rettidig driftsstart på det fornødne faglige niveau", skriver Jyllands-Posten. Da helikopterne første gang var i udbud tilbage i 2013, blev Region Midtjylland dømt for at have brudt udbudsreglerne.

ak