dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Colourbox

Psykisk syge svigtes

Ansatte i almene boligorganisationer afvises, når de søger støtte hos kommunen til at tackle udfordringer med psykisk syge
27. DEC 2013 8.48

KØBENHAVN: En ny undersøgelse fra Psykiatrifonden og fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger, viser, at 88 procent af boligorganisationernes ansatte har oplevet udfordringer med psykisk syge beboere. 60 procent oplever, at der er kommet flere episoder de seneste fem år. Og over halvdelen svarer, at de ugentligt eller månedligt står over for udfordringer med psykisk syge beboere.

28 procent af de ansatte ejendomsfunktionærer, boligsociale medarbejdere osv. har ydermere oplevet at føle sig afvist, når de har søgt støtte hos kommunerne.

'Vi er i den almene boligsektor utroligt stolte af at kunne huse alle mennesker. Vi er også tilhængere af, at psykisk syge ikke skal institutionaliseres og i videst muligt omfang skal bo i egen bolig. Men det kræver, at den nødvendige professionelle hjælp følger med', skriver direktøren for BL, Bent Madsen.

Det er et synspunkt, der deles af formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt:
'Det er et problem, når mellem hver tredje og fjerde ansatte i de almene boligorganisationer føler sig afvist af kommunen, når de søger hjælp til at klare udfordringerne. Det er der sikkert flere forklaringer på, men det er vigtigt, at de ansatte i boligorganisationerne føler sig mødt. Ejendomsfunktionærerne er jo ikke klædt professionelt på til at tackle specifikke problemer i forhold til psykisk sygdom', skriver hun.

bi

Fakta:

  • Antallet af psykiatriske sengepladser på behandlingsinstitutionerne er siden 1976 reduceret fra 11.000 til 6.000.
  • Færre indlægges, og alene de sidste tre år er den gennemsnitlige indlæggelsestid dalet fra fire til tre uger.
  • De manglende psykiatriske behandlingspladser betyder, at et voksende antal mennesker med psykisk sygdom må gennemleve eventuelle kriser i eget nærmiljø sammen med pårørende og naboer.

Kilde: BL

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/psykisk-syge-svigtes

GDPR