DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pressemøde kl. 13.30: Flere kommuner rammes af restriktioner

OPDATERET: Alle sjællandske og midtjyske kommuner omfattes ifølge Ritzau. De skal underlægges samme restriktioner som de 38 nuværende.
10. DEC 2020 11.25
TEMA: Corona

Kl. 13.30 i dag er der indkaldt til pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet om skærpede restriktioner i flere dele af Danmark, oplyser ministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger til TV2 News på vej til et møde i Bruxelles, at det er den nedlukning, som lige nu gælder i 38 kommuner, der udvides til "betydeligt flere" kommuner. Ifølge TV 2 er der tale om 31 kommuner.

Ifølge Ritzau bliver der skærpede sanktioner i samtlige kommuner i Region Sjælland og Midtjylland, i Trekantsområdet og i Aalborg.

Derudover bekræfter borgmestrene i Lolland og Guldborgsund over for Ritzau, at de også skal orienteres af sundhedsminister Magnus Heunicke kl. 12.30 om coronasituationen. Også Middelfart er omfattet.

Torsdag klokken 11.45 mødes sundhedsminister Magnus Heunicke (S) virtuelt med sundhedsordførerne fra Folketingets partier om den nuværende coronasituation.

Kender ikke dagsordenen

De ordførere, som Ritzau har været i kontakt med, har intet hørt om, hvad den specifikke dagsorden er. Men en udvidelse af antal kommuner er et godt bud, lyder det fra flere sider.

I øjeblikket gælder det, at der fra 9. december til 3. januar er indført yderligere restriktioner i Aarhus, Odense, København og 35 sjællandske kommuner.

Det betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digitalt.

Desuden er barer, caféer og restauranter lukket. Der må dog gerne sælges takeaway - altså mad ud af huset.

Teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket. Det samme gør sig gældende for svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller, museer, biblioteker og aftenskoler.

Ritzau / ibs / ak

Artiklen er løbende opdateret, senest 12.35.